לידה טבעית בשבוע 36+4

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

08/09/2017 | 18:23 | מאת: דלית

שלום רב , האם לידה בשבוע 36 ו 4 ימים מסכנת את העובר ? אילו סכנות קיימות ? האם יש משהו שהעובר לא מספיק לפתח ? האם יש הבדל בין 36+4 לבין 37 שבועות ? מדוע אומרים שחשוב להגיע ל 38 שבועות מלאות ? תודה רבה מחכה לתשובה

שלום לך מתנצלת על התשובה המאוחרת, מקווה שזה עדיין רלוונטי. באופן עקרוני, ככל שהעובר בשבוע מתקדם יותר, הסיכון של סיבוכי פגים יורד. שבוע 36+4 טוב יותר משבוע 32ושבוע 38/39/40 טוב יותר משבוע 36+4 . אך, בשבוע כזה לא עושים התערבות לעצור את הלידה, כי רוב היילודים מסתדרים טוב מחוץ לרחם ולא זקוקים לתמיכה נשימתית. כמובן כל מקרה נדון לגופו, זה תלוי בפרופיל של העובר, בריאות האם וכו' בהצלחה

17/11/2022 | 14:48 | מאת: אני

יש לי צירים ואני בשבוע 33+2 וכל יום יש לי באמצע היום קצת התכווצויות ואני מוא מודאגת מזה . האם יש לי מה לדאוג או לא?

מנהל פורום לידה טבעית