צלקת אטרופית

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

08/02/2011 | 12:28 | מאת: דנה

לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח להחלפת שתל בשד (פולנד סינדרום). הצלקת הייתה ניראת טוב כששוחררתי וגם כשהגעתי לביקורת. חשוב לציין שהייתה לי בעייה עם ריפוי/סגירת הצלקת הראשונה מתחת לשד לפני כ-15 שנה. ביומיים האחרונים הייתה הפרשה צהובה על הפד (עדיין מניחה שם פד כי חזיית הספורט עולה לי לכיוון הצלקת) נבדקתי ונאמר לי שזו צלקת אטרופית שעלולה להיפתח ואין מה לעשות כרגע. שאלתי שוב ושוב האם אין צורך במישחה אנטיביוטית או משחה אחרת נאמר לי שלא. שאלתי היא האם אין שום דרך לטפל בצלקת ולחזק/לעבות אותה? הדביקו לי פלסטר צר וארוך כזה שיוצאים איתו מניתוח ואמרו לי לשמור לא להרים כבד וכו..וביקשו שאחזור לביקורת בעוד שבוע. אני בלחץ מטורף מפחדת שהצלקת תיפתח לי והשתל יצוץ (כמו בניתוח לפני כ15 שנה)

לא הצלקת היא הבעייה, אלא האפשרות של חשיפת המשתל. עלייך להיות בקשר עם המנתח, לגבי הטיפול (אנטיביוטי לפי תרביות), ובכלל.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית