חבישות דבש

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

02/12/2014 | 00:37 | מאת: יניב

שלום האם יש הבדל משמעותי בין מוצרי הדבש (ג'ל וחבישות) של החברות : 1 - revamil 2 - Medihoney השאלה מתייחסת לטיפול בפצע לחץ בדרגה 4, עם חשיפה של עצם. והאם ישנה בעיה בשימוש במוצרים הנ"ל כשיש עצם חשופה (אוסטומיאיליטיס) וכרגע ללא חום? ושאלה לסיום, לאחרונה היתה חשיפה של עצם קטנה בסרום (עצם הזנב), והיא היתה ניידית, ואתמול נפלה לבד, זה מעיד על המצב של העצם? זה מאשש את החשד של זיהות בעצם? זה מצביע על עצם שבירה ופריכה? תודה

השבירות של עצם הזנב מוכיחה שקיים זיהום של העצם. הטפול העקרי הינו הרחקת העצם המזוהמת, טפול אנטיביוטי ממושך דרך הווריד. יש מגוון רחב של תכדירים שאינני רואה עדיפות של האחד על הפני האחר. אך בשלב מסויים אחר שהכל נקי, יש עדיפות לשמוש בוואק (חבישה אטומה עם לחץ שלילי.).

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית