כוויה גדולה במפשעה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

23/09/2013 | 12:03 | מאת: אייל

שלום רב, לפני מספר ימים נכוויתי ממים רותחים באיזור הירך הפנימית והמפשעה, וכמו כן באיבר המין. מדובר באיזור נרחב בין השאר צצו מספר שלפוחיות.יום לאחר מכן התחלתי בטיפול חבישה יומי של סילברול וכמו כן קיבלתי זריקת טטנוסשאלתי היא - מאחר ויש סימנים ממש קטנים של שינוי צבע העור על בקצה הכיפה של איבר המין (השלפוחיות שציינתי הן רק על הירך) - האם אפשר ומומלץ למרוח על האיזור סילברול כדי למנוע צלקת באיזור? ובמידה וכן - האם עלי לחבוש את המקום? מעבר לכך - נאמר לי בקופת החולים שסיכוי סביר שתישאר צלקת של כוויה באיזור הירך, האם יש משהו שניתן לעשות בנידון על מנת למנוע זאת? תודה וחג שמח, אייל

שלום רב! אם יש רק אדמומיות על קצה האיבר אין צורך במשפחה, רק היען שהעור פגום, במקום בו היו או שעדיין יש של]וחיות. אינני סבור כלל שתיוותר צלקת, אולי רק שינוי בצבע העור, בכל מקרה, אחר הרפוי, יש להמנע מחשיפה של האזורים לשמש (מה גם שרובם מוצנעים), ואז הנזק האסתטי יהיה מנמאלי. במקומות בהם מורחים את הסילברול, יש לחבוש כדי שהחומר לא יעבור לבגדים. רצוי פעמיים ביום אחר רחצה יסודית של האזורים הפגועים.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית