מנסה את מזלי שוב... תודה רבה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

15/09/2019 | 11:49 | מאת: ב

אולי בטעות דילגתם.. ממש אשמח שיענו.. שלום, בינואר עברתי ניתוח פילונידל והפצע עדיין פתוח (מעל 8 חודשים). הייתי עם וואק חודש ואני חובשת כל יום עם סילברסל ושוטפת אצל אחות. רופא פצע רוצה שאלך לחוות דעת אצל פלסטיקאי.. הפצע עכשיו אורך 3.5 רוחב 1.5 ועומק 0.5 (בסנטימטרים).. האם זה אומר שיש סיכוי לניתוח נוסף לסגירה של הפצע? פצע שלא נרפא 8 חודשים יכול פתאום להירפא טבעי? אני ממש חוששת מניתוח נוסף.. ההחלמה אצלי קשה.. בנוסף, גדל לי באמצע הפצע רקמה מסויימת.. והיא גדלה מיום ליום והרופא פצע רוצה שהפלסטיקאי ישקול אם לעשות ביופסיה.. יש מצב שבביופסיה יגלו למה הפצע לא נסגר 8 חודשים כבר? ביופסיה זה הליך כואב? יהיה בהרדמה? תודה רבה

אני מתקשה לענות ללא שאני רואה במה המדובר. כעקרון בטפול מתאים כל פצע ובוודאי בגודל הזה עשוי להתרפא עם טפול מקומי מתאים. ייתכן ובכל אופן עדיין יש רקמה שמפריעה לפצע להתרפא ויש לשקול הטרייה נוספת ולו מצומצמת בהתאם לממצא. ושוב, קשה לתת מענה לבעייה שלא נפתרת במשך תקופה ארוכה באמצעות תשובה כתובה בלא לבדוק. הכירורגים הכלליים הם מטפלים במקרים כאלה ואני בטוח שאם תופני לאחד מהם שהוא בעל ניסיון הבעייה עשוייה למצא את פתרונה.

15/09/2019 | 19:54 | מאת: ב

תודה

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית