כוויות משמן רותח בפנים ובידיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

20/01/2019 | 10:04 | מאת: מאיה

שלום, לפני כ3 ימים נכוותי משמן רותח בפנים (מצח ואף - כתמים חומים) ובשתי הידיים מאזור מפרק כף היד למעלה לכיוון המרפק כתמים חומים וגם שלפוחיות: בכף היד יש לי שלפוחית גדולה עגולה(בגודל חצי כדור פינג פונג) שניקזתי לבד באופן סטרילי. כל הנוזל יצא אך לאחר חצי יום היא שוב התמלאה. ביד שניה שלפוחיות קטנות יותר. הטיפול שקיבלתי סבירול ל4 ימים ובטא קורטן לעוד 3 ימים. שאלתי. האם כדאי לגשת שוב לרופא שינקז? ואיזה טיפול עשוי להביא להחלמה מקסימלית ללא השארת צלקות? (חוששת מאוד מצלקות). אין הגבלת תנועה. אם ארצה להיוועץ שוב. האם לפנות שוב לרופא עור או פלסטיקאי? תודה מראש.

הטפול שהומלץ סביר. בחלט כדאי בעוד שבוע להתייעץ אצל כירורג פלסטי. לאחר הרפוי להשתמש באופן קפדני במסנן קרינ בעל הגנה של 50.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית