תסמונת פייר רובין לעובר

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

18/01/2019 | 07:37 | מאת: מאירה

רטרוגנציה גלוסופטוזיס וחייך אחורי שסוע שלום רב, בסקירת מערכות נמצאו הממצאים הנ"ל. מאחר ואני נולדתי עם חך שסוע וסנטר קטן מאוד, חושדים שלעובר תסמונת פייר רובין ואומרים שכנראה גם לי יש. האם יש קושי נשימתי לאחר הלידה? האם הילד שיוולד יצטרך השגחה צמודה כל הזמן? איך אני יודעת אם זה קל או לא?

כמו בכל מצב רפואי יש דרגות שונות של המום, מפגם אסתטי קל למצב בו יש צורך בהנשמה דרך צינור בגרון. יש לשאול את הרופא שבצע את האולטראסאונד האם הוא יכול אמוד את מידת הבעייה. בכל מקרה, היום קיימות שיטות להאריך את הלסת התתונה בגישה מינימלית ובהדרגה החל מגיל צעיר מאד, אני מניח שאחר הלידה תופני למחלקת פה ולסת שאמונים על הליך רפואי זה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית