סקין טאג באוזן אצל תינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

18/10/2018 | 23:38 | מאת: ענבל

שלום פרופ אולמן. לחינוקת בת החצי שנה שלי יש סקין טג באוזן. נאמר לי שניתן להסיר אותו אחרי גיל שנה בהרדמה מלאה. אני מוטרדת מכך, האם יש דרך אחרת, אולי ע"י אלחוש מקומי? תודה!

כעקרון אפשרי, אך מדוע לגרום סבל? ההרדמה במקרים אלה היא קצרה מאד על מסיכה וגדים. אז מזריקים הרדמה מקומית, לעיתים ניתן להסיר בייזר, ללא תפרים, והפעולה קצרה מאד. החשש מטראומה שתייותר במקרה של אי שמוש בהרדמה גבוהה מסכוני ההרדמה הקלה הזו. בהצלחה.

31/07/2020 | 06:19 | מאת: חן

היי בהמשך לתשובתך, ביתי בת החודש נולדה עם סקין תג קטן מעל תנוך האוזן, וזה מפריע לי בעין. מאיזה גיל ניתן להסיר אותו? אודה לתשובתך

31/07/2020 | 17:21 | מאת: פרופ אולמן יהודה

אפשר להסיר בכל גיל. עד גיל 5-6 כדאי עם סדציה (הרדמה קלה וקצרה).

24/08/2021 | 23:05 | מאת: מיכ

היי חן, גם אצל התינוקת שלי גילו סקין טאג. אודה לך מאוד אם אוכל לשוחח איתך.

24/08/2021 | 23:38 | מאת: פרופ יהודה אולמן

מדובר בהרגעה באמצעות מסיכה, בדר״כ, היות והפעולה קצרה. אני בטוח שאינך רוצה לגרום טראומה ויצירת פחדים שלא יחלפו גם בבגרות. לא מקובל היום לבצע פעולה בכח תוך אחיזת הילד בחוזקה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית