נגע שלא נירפא כבר חודש וחצי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

23/05/2018 | 18:30 | מאת: מיכל

שלום לפני חודש וחצי שרפו לי נקע מעל ברך ימין בחנקן נוזלי. שמתי פעמיים ביום אפלומצין במשך חודשיים אך זה לא נירפא. רופא עור נתן לי משחה פוסידין למריחה פעמיים ביום עשרה ימים אך הפצע עדיין לא נירפא. הפצע נראה : הנגע שחור ומסביב אדום בקוטר של מטבע שקל. היום חזררתי לרופא עור והוא אמר לי להמשיך עוד שבועיים פעם ביום למרוח משחה פוסידין ובערב למרוח שמן זית ולחזור עוד שבועיים. 1.האם טיפול זה יכול באמת לעזור או שבמקרה כזה יש לעשות פעולה כירורגית להוצאת השחור? 2.כמו כן בעלון של משחה פוסידין רשום לשימוש עד שבועיים האם זה בסדר למרוח עוד שבועיים? בתודה מראש

נראה לי מעט מוזר שבוצעה רק צריבה ועדיין המקום לא התרפא אחרי חודשיים. הבעייה, איננה המשחה, ובה ניתן להשתמש רצוף גם לאורך זמן. אולי יש לבדוק האם בוצעה בדיקה הסטולוגית לפני הטפול, ואם לא, כדאי בשלב זה.

24/05/2018 | 10:52 | מאת: מיכל

אכן בוצעה רק צריבה וגם לי נראה מוזר מאחר ועברתי מספר צריבות במהלך חיי ותמיד נירפא לאחר פחות משבועיים. הייתי רוצה לדעת מה זה בדיקה היסטולוגית למה אתה מתכוון? כמו כן עולה בדעתי שפשוט הנגע ניצרב יותר מידי האם יכול להיות כך? תודה על התשובות

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית