פוסט ניתוח להסרת שומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

06/05/2018 | 10:01 | מאת: רומי

שלום, עברתי לפני כ-4 חודשים ניתוח בפנים להסרת שומה והאזור עדיין בתהליך החלמה ולאחרונה רק האזור התחיל להתבהר יותר, אולם תהליך ההחלמה טוב לדעתי (הצלקת די קטנה ועם איפור בקושי רואים משהו). הבעיה היא שלפני יומיים שמתי מסכת בד על הפנים, מהסוג שיש בה כביכול רכיבים הפועלים לניקוי עמוק של עור הפנים, מניחים על הפנים ל-15-20 דק' ואז מורידים. לאחר שהורדתי את המסכה, גיליתי שכל הפנים שלי ממש אדומות וחמות. הנחתי שזה יעבור לאחר כמה דק'. הבעיה היא שעד עכשיו אזור הניתוח והצלקת עצמה מאוד אדומה (נראה גם שאולי התרחבה קצת) וקיימת אדמומיות באזור שלה. אני חוששת שעשיתי נזק במקום תועלת... מה ניתן לעשות עכשיו? מאחר שמדובר בפנים, זה די קריטי עבורי ואשמח לדעת מה ואם בכלל ניתן לעשות כדי להיפטר מהאדמומיות ולטשטש את הצלקת עד כמה שניתן. תודה רבה

סבלנות, שמוש במסנני קרינה, ולהשמר בעתיד מהנחת חומרים הגורמים לגירוי לפנים, זה עלול להזיק לכל עור הפנים ולא באופן ספציפי למקום בו היתה השומה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית