קריש דם גדול לאחר ניחתוח קסרי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

20/08/2017 | 10:26 | מאת: סמי

בתשובה לשאלה של מטופלת : https://www.doctors.co.il/forum-440/message-83208/ נעתתה כי הסיכונים מהיווצרות קריש דם גדול הינם "היזדהמות קרישי הדם או היתנזלות או התארגנות- לכן דרוש מעקב. " מה משמעות הביטויים "הינזלות" ו "התארגנות" ומה הסכנות הנובעות מהם? תודה מראש סמי.

התשובה מדוייקת. אם יש חשש לזיהום של ההמטומה נהוג לנקז. התנזלות פרושה שהקריש הפך להיות נוזלי ואז הוא מתנקז מעצמו או ששואבים. התארגנות פרושה שהאזור הופך להיות סוג של צלקת. אכן, נטילת מדללי דם מעלה את הסכון להיווצרות מצב זה. מדובר לרב לא בכלי אחד שמדמם אלא כל הכלים הקטנים בשולי החתך מדממים. צריבתם עלולה לגרום לנמק של השוליים ופתיחת החתך.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית