סרומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

25/06/2012 | 01:17 | מאת: ira

רציתי לדעת, אני אחרי כריתה ושחזור של שני השדיים. היה לי סביוך של נמק קל, שבעקבותיו הייתי צריכה לעבור ניתוח להקטנת הסיליקון באחד השדיים. בניתוח של ההקטנה, לא הייתה בעיה עם העור יותר, והצלקת נראתה שהיא הולכת להיסגר, ואז נפתח חור מאוד קטן (בגודל של נקודת חן ממוצעת), וממנה יוצא נוזל שקוף- שהוגדר במרפאה כסרומה. מבדיקות דם אין לי שום סימנים לזיהום. הרופאה שלי אמרה כי היא תיתן לי אנטביוטיקה למקרה חירום אבל בעקרון לא תהיה ברירה אלא להוציא את הסיליקון לחכות חודשיים להחלמה (ללא שד בעצם) ואז להחזיר את הסיליקון. אציין כי את השחזור עשו לי עם אלודרם. האם לתפור את החור לא יעזור? והסרומה תחזור??? האם אין עוד דרכים לטפל בזה? אציין כי זה בא והולך הסרומה, יש ימים שיש יותר נוזלים ויש פחות ויש לפעמים שאין בכלל מה עושים במצב כזה??

עלייך להקשיב לרופאה המטפלת, די נדיר שפתח החושף את המשתל יסגר, עצמונית או על ידי תפירה. ככל שאני מבין ההמתנה עד כה היתה מספקת ואי הסגירה מלמד על כך שיש מקום לשקול להוציא את המשתל להמתין מספר חודשים ואז להנות ממנו לאורך שנים ארוכות.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית