צלקות לאחר שיחזור שד דו צדדי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

17/06/2012 | 13:16 | מאת: ואסקו

שלום רב, אשתי לאחר שחזור שד דו צדדי , צד אחד עבר גם הקרנות ולכן מצב העור בו פחות טוב. השחזור נעשה על ידי לקיחת חתיכת עור מהגב והבאת קדימה. אי לכך ישנן צלקות בשד המשוחזר ובגב. הניתוח נערך בדצמבר . משחה שניתנה על ידי הכירוג הפלסטי הוחלה על ידי רופא עור משפחה לKELO-COTE במשך 3 חודשים לערך. בביקורת אצל הרופא הפלסטי המנתח הוצע לנו שימוש בלייזר לתיקון או הבהרת הצלקות. שאלותי (אני יודע שזה קשה כי לא ראיתם את המצב בעינכם) 1. עד כמה הטכנולוגיה הזו בשלה ובטוחה ? 2. האם היא טומנת בחובה סיכונים ? 3. האם יש סכנה לפגיעה בשתלי הסיליקון ? 4. אילו אמצעים נוספים ניתן לנקוט על מנת לשפר את מצב הצלקות ללא שימוש בלייזר? יש ברשותי תמונות של הצלקות אך אעדיף להעבירם למייל פרטי בלבד. תודה רבה ושבוע טוב ואסקו

הליזר איננו פוגע בתלים, אך מאידך, לפי מיטב נסיוני אין לייזר שבאמת עשוי להיטיב עם הצלקות, ובכלל, כל הטפולים בצלקות הינם יותר בעבור ההרגשה הטובה, ופחות בעלי ביסוס מחקרי מוצק.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית