המטומה או כוויה-אבחנה ודרכי טיפול

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

17/05/2012 | 20:51 | מאת: גל

אדוני הנכבד. ילדתיבת בניתוח קיסרי בשבוע 26 להריוני במשקל 790 גר'. כמו כל לידה בשבוע 26, בעיות נשימה, ריאות לא מפותחות וכן טיפולי הנשמה בפגייה. בטופס אומדן ילוד גבה של הילודה היה תקין ונקי לא כל ממצא. ברובריקה של העור נרשם שפשופים בגפיים הצחצונות ודימומים תת עוריים. הם אמרו שזה המטומה. לאחר יומיים במשמרת לילה, האחות גילתה כוויה גדולה על גבה של הפגה ודווחה לרופא התורנית. זו, חשבה שמדובר בכתמים כהים. למחרת התחילו לטפל בילדה עם פדים ותחבושות סילברול, וזאת במשך 3 חודשים עד לשחרורה. לא אמרו לי דבר, וטענו שיש לילדה פצע בגב תוצאה של הלידה. הוזמנתי לפלסטיקאי שטען כי הילדה נכוותה באינקובטור. והמליץ על מריחת קרמים. האם המטומה יוצרת כוויה בדרגה 3? מה הטיפול בהמטומה? האם סילברול נועדה לטיפול בהמטומה? מה קרה פה? אתה יכול לעזור לי בבקשה ולהסביר לי בפירוט רק מבחינה רפואית,ומהי דעתך במקרה זה והאם היו צריכים לטפל אחרת ובאיזו צורה. נראה לי שהם שגו וטעו באבחנה ובדרך הטיפול.

צר לי, אך לפי הספור למרות שהיה ארוך ומפורט קשה לי לעשות את האבחנה, בפגים העור כה דק שיתכן שאף לא אחת מן האפשרויות שציינת היא האבחנה הנכונה, ופשוט מדובר בעור רגיש ולא בשל שמתנהג ככוייה. בכל מקרה, טפול בסילברול הינו טפול מקובל למיגוון של בעיות עוריות. אני מקווה ששלומה של בתך טוב, והיא תגדל לשימחת הוריה בצורה תקינה ללא זכר למצבה הקשה בלידתה.

18/05/2012 | 08:31 | מאת: גל-

תודה על התייחסותך, המהירה, אך עדיין נותרו מספר שאלות פתוחות נכון שמקובל לטפל בסילברול, אך לא בכל מקרה רפואי. ואני חושבת שהיו צריכים לעשות אבחנה, דבר שלא נעשה. הגם שמצויין במפורש שאסור להשתמש בסילברול בפגים בחודשי לידתם הראשונים. לעניין ההמטומה-נראה לי מוזר שישתמשו בסילברול, המטומות עוברות מעצמן, וגם אם לא, הטיפול צריך להיות שונה, מטיפול בכוויה. אז מי למעשה יכול לקבוע במה המדובר, איזה מומחה רפואי ובאיזה תחום? האם רופא עור? האם פלסטיקאי? או מומחה אחר? תודה

צר לי, אך לפי הספור למרות שהיה ארוך ומפורט קשה לי לעשות את האבחנה, בפגים העור כה דק שיתכן שאף לא אחת מן האפשרויות שציינת היא האבחנה הנכונה, ופשוט מדובר בעור רגיש ולא בשל שמתנהג ככוייה. בכל מקרה, טפול בסילברול הינו טפול מקובל למיגוון של בעיות עוריות. אני מקווה ששלומה של בתך טוב, והיא תגדל לשימחת הוריה בצורה תקינה ללא זכר למצבה הקשה בלידתה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית