חיסון עונתי נגד שפעת

דיון מתוך פורום  שפעת

07/09/2013 | 15:31 | מאת: דני

ד"ר הלפרין שלום, האם ידוע נגד אילו זנים יעיל החיסון שיחולק השנה? האם הוא זהה לזה שניתן בשנה שעברה? מתי תחל חלוקת החיסון? תודה ושנה טובה.

שלום דני, 1. המלצות ארגון הבריאות הבין לאומי לחיסון השפעת בחורף המתקרב כוללות את שלושת (או ארבעת!) הזנים הבאים: an A/California/7/2009 (H1N1)pdm09-like virus; an A(H3N2 virus antigenically like the cell-propagated prototype virus A/Victoria/361/2011; ואולי גם זן רכיעי- a B/Brisbane/60/2008-like virus. 2. אין לי מושג מתי מכוון משרד הבריאות להתחיל לחסן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת