שפעת החזירים

דיון מתוך פורום  שפעת

26/01/2013 | 18:10 | מאת: רונית

אימי מאושפזת עם שפעת החזירים שאובחנה רק כשבוע וחצי לאחר אשפוזה. ביום שלישי התחילו אצלי תסמינים חזקים שהעידו כנראה על הדבקה אך רק ביום חמישי (יומיים אחרי) נתנו לי תמיפלו. שאלתי: מתי מפסיקה הסכנה להדבקות ממני? ובנוסף יש לי תינוקת בת שנתיים שהחלה להשתעל מעט ולהיות מנוזלת - מתי אני צריכה להתחיל להבהל ולקחת אותה לבדיקה? יש לציין ששלושת ילדי מחוסנים לשפעת רגילה לא לשפעת החזירים...

שלום רונית, 1. חולה שפעת נחשב כמפסיק להיות מדבק כ- 24 שעות לאחר החלמתו המלאה מהמחלה. 2. חיסון השפעת שניתן השנה כולל גם את זן 'שפעת החזירים'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת