בדיקת אקו לב לחולת דמנציה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

15/12/2016 | 21:46 | מאת: אילנה

שלום, אמא של עברה בדיקת אקו לב בקופ"ח. מאחר והיא בכסא גלגלים, ובקופת חולים אין מנוף..היא די נזרקה ע"י הטכנאי מהכסא למיטה. היא היתה מאד לא שקטה. האם יתכן שעקב אי השקט שלה, תוצאות האקו-לב לא מדויקות? האם יתכן שבגלל זה אובחן בבדיקה "לחץ ריאתי מוגבר"? ואולי עוד אי דיוקים? אני שואלת, כי בגלל תוצאות האקו-לב, הרופאים מסרבים לנתח את אמא שלי לשם הוצאת גרורה אחת בינתיים במפשעה. יש לה מלנומה כשהפצע המקורי בכף הרגל. הם מסרבים גם להרדמה אזורית. מסרבים לנסות לטפל באמא שלי גם עם התרופות החדשות. תודה רבה מאד מראש

אקו היא בדיקה טכנית שדרושים תנאים מסוימים כדי לקבל תמונה טובה ועל פיה לבצע מדידות שיהיו מדויקות. יש מצב שאי שקט משבש את התמונה ומתקבלים מדדים לא מדוייקים. הרופא שמפענח את הבדיקה בדרך כלל מתייחס לנקודה ומסתייג מהממצאים אם הם לא ברורים. לחץ ריאתי מוגבר גם הוא מדד שנבדק באקו ויש לקבל תמונה טובה כדי להעריך אותו. אם הניתוח עומד או נופל על תוצאת האקו שאמא עשתה יש מקום לחזור על הבדיקה עם שאלות ספציפיות למי שעושה אותה. יש מצב שאם אמא לא יכולה לשכב בשקט בבדיקה שגם הבדיקה החוזרת לא תהיה אבחנתית .

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים