שאלה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

09/08/2009 | 16:37 | מאת: טל

שלום הנני בחודש 4 וסובלת מעצירות נוראה,למרות שמשתדלת לאכול פירות וירקות. האם מותר לעשות חוקן? תודה

10/08/2009 | 10:41 | מאת: עדי דרור

טל שלום, למיטב ידיעתי אין מניעה לעשות חוקן בזמן הריון - אך אני ממליצה שתשאלי רופא קונבנציונלי לגבי זה, את יכולה גם לפנות להריופון בבי"ח אסף הרופא, זה שירות שמספק מידע לגבי תרופות בזמן הריון. דברים טבעיים שאת יכולה לנסות במקום/במקביל - - להקפיד על שתיה מרובה של מים - בבוקר, על קיבה ריקה לשתות חצי לימון סחוט עם כף שמן זית - להשרות שזיפים מיובשים ללילה ובבוקר לשתות את המים ולאכול את השזיפים - לכלול בתזונה שלך סיבים תזונתיים - קוואקר, סובין, זרעי פשתן טחונים במידה והעניין לא נפתר אני מליצה בחום לפנות לטיפול - דיקור סיני או רפלקסולוגיה יעילים מאוד לעצירות, בהריון ובלידה יש נטיה לפתח טחורים ועצירות כרונית מגבירה את הסיכון לכך, אז אחרי שהעצירות האקוטית תיפתר, כדאי לטפל!! תרגישי טוב עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה