הנקה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

13/07/2009 | 13:46 | מאת: כרמית

שלום, בתי בת 4 שבועות ויונקת בלבד אך עדיין לא מבוסס מספיק ועל מנת לשפר את ההנקה ולהגביר את החלב אני נוטלת כמוסות חילבה, ושותה חליטת עלי סרפד. בנוסף, בשביל למנוע גזים אני שותה תה קמומיל. רציתי לדעת האם הנ"ל סותרים זה את זה או שאפשרי השילוב ביניהם, ומה המינון המומלץ לכל אחד. תודה מראש

15/07/2009 | 15:29 | מאת: עדי דרור

כרמית שלום. למיטב ידיעתי אין סתירה בין הצמחים השונים. מהחליטות כדאי לשתות מספר כוסות ביום, את יכולה לערבב את הקמומיל והסירפד ביחד, ואת יכולה אגב לשתות אותם גם כשתיה קרה. צמח נוסף שעוזר לגזים הוא זרעי שומר. כמוסות חילבה יש לקחת לפי המינון שרשום - יש יצרנים שונים ולכל אחד מינונים שונים. דברים נוספים שאת יכולה לעשות - לגשת לטיפול ברפואה סינית בו יתאימו לך אישית פורמולה של צמחי מרפא סיניים להגברת חלב. ב"עיניים סיניות" החוסר בחלב לרב נובע מחולשה ואיבוד דם בלידה אך לעיתים יש גם "תקיעות" אנרגטית באזור החזה וצריך להגביר את ההנעה שם. כדאי לקבל יעוץ מיועצת הנקה מוסמכת - יתכן והתינוקת שלך אינה יונקת בצורה אפקטיבית ואז אין גירוי מספיק לשד לייצר עוד חלב, במידה וזה המקרה, יש אפשרויות שונות ביניהן לשאוב חלב בין ההנקות ולקחת את ביתך לטיפול אוסטיאופטי - זה טיפול שנעשה בלחיצות מאוד עדינות באזור החיך והקרקפת שגורם למפרקים הקטנים שבלסת ובחיך להשתחרר ואז התינוק מוצץ ויונק חזק ונכון יותר. אני רוצה לחרוג ולהוסיף קצת מהגיגי ליבי, התקופה לאחר לידה היא תקופה לא קלה, נושא ההנקה מעורר בנו רגשות מאוד עמוקים, חשוב לזכור ,שעם הנקה ובלעדיה גדלים ילדים בריאים ומאושרים, את אמא נהדרת בכל מקרה, לכי עם תחושות הבטן שלך בלבד, בלי ביקורת עצמית ורגשות אשם, אני מאחלת לך שההנקה תסתדר בקלות, ואם לא...אז לא נורא :) עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה