חוסר בברזל

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

21/09/2010 | 10:05 | מאת: נירית

אני נמצאת בחודש חמישי להריון וערכי ההמוגלובין שלי נמוכים מאוד - 9 כבר בשלב כזה. הבנתי שההמוגלובין צפוי להמשיך ולרדת וזה מלחיץ אותי מאוד. יש לי סחרחורות רבות. בכל מקרה אני צורכת את כדורי הברזל אבל אני לא רואה כל תוצאות. מה עוד מומלץ לעשות?

01/10/2010 | 22:46 | מאת: עדי דרור

נירית שלום. ראשית התייעצי עם רופא משפחה או רופא נשים לגבי סוג כדורי הברזל שאת נוטלת והמינון. שנית נסי להקפיד על אכילה של מזון עשיר בברזל- טחינה גולמית, שקדים, כבד, מולאסה. והימנעי ממזון שמפריע לספיגת ברזל - מוצרי חלב, קפאין. מזון שעשיר בויטמין c מסייע לספיגת הברזל, מומלץ בסמוך לנטילת הכדורים לתרוך ויטמין c -לימון/קיווי וכד' תרגישי טוב עדי

08/11/2010 | 18:41 | מאת: נירית

עדי שלום, קיבלתי את תשובתך והמלצתך. תודה רבה אני מיישמת. בנוסף לאחרונה התחלתי לשתות גם חליטת סרפד. אני שותה מדי יום שלוש-ארבע כוסות. האם יש סכנה בכמות גדולה של שתיית תה סרפד? האם זה נחשב לכמות גדולה? אם כן, מהי הכמות היומית המומלצת (אם בכלל)? כל זאת בנסיון להעלות את רמת ההמוגלובין. תודה.

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה