אשדוד

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

27/07/2010 | 11:38 | מאת: אבלין

אני פונה בשם מישהי כבת ארבעים שמצליחה להכנס להריון באופן טבעי.אבל מה שקורה הוא שבשבוע ה-9 יש דימום ואז מגלים שאין דופק ויש הפלה טבעית. זה לא קרה פעם ולא פעמיים, ואני לא מבינה למה לא מגלים את הסיבה ואולי לא יודעים איך לבדוק ולטפל בבעיה . שלא רק הכאב אלא גם כעס וחוסר אונים על המצב הבלתי מובן ולא נתפס בהבנות הבסיסיות של אדם שפוי.מה צריך לעשות ? למי צריך לפנות? מה צריך לבדוק? ולמי להפנות אצבע מאשימה שלא נעשה ,ולא נאמר כלום?אני תקווה שתינתן לי תשובה או משהולעשות. בהקדם האפשרי.בתודה מראש ובברכה אבלין

28/07/2010 | 19:44 | מאת: ת

לכו לבקש ברכה, זה בדרך כלל עוזר. תאמינו שיש רבנים עם כוחות גדולים בישראל, ברכה לא תזיק.

06/08/2010 | 14:53 | מאת: עדי דרור

אבלין שלום. אינני יכולה לאבחן ולתת תשובה ודאית על סמך נתונים כה מועטים. מבחינת הרפואה הקונבנציונאלית - חשוב להיבדק אצל מספר מומחים ולקבל מספר דיעות, יש למשל נשים שיש להן בעיה בקרישת הדם והדבר גורם להפלות, והטיפול הוא די פשוט, אינני יודעת אלו בדיקות עשו לחברתך. מבחינת הרפואה המשלימה - ברפואה הסינית, במקרה של הפלות חוזרות נהוג לעשות אבחון "סיני", ולתת פורמולת צמחים למניעת הפלות. אני בהחלט ממליצה לנסות ולפעול בשני הערוצים במקביל - להמשיך בירור רפואי יסודי ובמקביל לפנות לטיפול משלים לחיזוק , איזון ושמירה על הריון. בנוסף -כפי שציינת - מצב כזה כרוך בהרבה עוגמת נפש ותסכול , כדאי לפנות לטיפול כלשהוא שיעניק תמיכה נפשית - דמיון מודרך הוא טכניקה מצויינת למצב כזה, פרחי באך, וגם טיפול של שיחות אצל פסיכולוג/עובד סוציאלי -אותם אפשר מן הסתם לקבל גם דרך קופ"ח בעלות מוזלת. הרבה בהצלחה עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה