דחוף בבקשה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

09/07/2010 | 07:54 | מאת: שירן

שלום השאלה שלי מאוד דחופה: אני בת 26. הריון ראשון. אני כרגע בשבוע 6. יש לי כאבי בטן נוראיים כבר שבועיים. לפעמים הם גוברים ואני מתקפלת על המיטה ולא יכולה לתפקד. אני לא יוצאת מהבית מרוב כאבים. אני נשארת מכופפת על המיטה ולא יכולה לזוז. אני לא יודעת כבר מה לעשות. הייתי אצל המון רופאים. גם אצל רופאת משפחה וגם אצל רופאת נשים וגם אצל רופא כירורג. כולם עושים לי בדיקות והכל תקין. ההריון תקין לחלוטין. יש עובר. יש דופק. הם אומרים שזה לא יכול להיות כאבים שנובעים מההריון כי ההריון בסדר גמור. הייתי גם אצל כירורג ושם ביקשו לאשפז אותי בשביל השגחה ללילה אחד. התאשפזתי. עשו לי אולטרסאונד יום למחרת. והכל היה תקין. והם שלחו אותי חזרה הביתה. אני מתפתלת מכאבי בטן. אני לא מבינה למה. זה הריון ראשון שלי. אני לא רגילה לכאבים כאלה. למה הרופאים לא יכולים להסביר לי מה הסיבה לכאבים??? עם כל המומחיות שלהם שהם למדו הרבה שנים??? וזה בית חולים סורוקה שזה נחשב בית חולים על רמה. איך הם לא מצליחים לגלות את הסיבה לכאבי הבטן???

11/07/2010 | 22:24 | מאת: עדי דרור

שירן שלום. אני מבינה את התסכול, לצערינו מדע הרפואה עדיין לא יודע הכל. חשוב לקבל ממך פרטים כמו באיזה אזור בבטן מופיע הכאב, מתי הוא מחמיר והאם יש משהו שמקל עליו (חימום של הבטן למשל), האם הכאב מגיב אם את לוקחת משככי כאבים, האם יש שינויים במערכת העכול (עצירות/שלשול/גזים), בנוסף, כמובן שעדיף לגשת למטפל שיוכל לאבחן אותך גם ע"י מישוש - דיקור יפני/שיאצו שמאבחנים ע"י מישוש הבטן, או רפלקסולוגיה שמאבחנת ע"י הסתכלות ומישוש כף הרגל, חשוב לנסות להבין האם ההריון מלווה בחשש גדול או מתח ואם כן לקבל טיפול להרגעה (בשיטות שציינתי, או בפרחי באך) שכן סטרס יכול גם הוא לייצר או להחמיר סימפטומים פיזיים. אם תכתבי לי את אזור מגורייך אוכל לנסות להמליץ לך על מטפל מתאים. תרגישי טוב, עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה