קיבה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

28/04/2010 | 04:44 | מאת: לימור

אני סטודנטית מסיימת שנה א ברפלקסולוגיה ברידמן... אני רוצה להיכנס להריון עכשיו אך יש לי בקיבה כאבים מדי פעם לסירוגין הם לא חזקים אני לא מעוניינת לעשות גסטרוסקופיה למרות שזאת ההמלצה .... היה לי את החיידגק והוא טופל באנטיביוטיקה הייתי רוצה לדעת מה ההמלצה על מנת להקל על הקיבה גם שתתאים להריון כי אני כבר מנסה שמעתי על שתיית מיץ תפוח אדמה בבוקר על קיבה ריקה??? בנוסף הוסיף שאני חרדתית שלפי דעתי זה מוסיף לבעיות בקיבה ומה דעתך על טיפול רפלקסולוגי מערכת העצבים והעיכול?? שוב להתייחס כאילו אני כבר בהריון ..... אודה על תשובתך

01/05/2010 | 14:18 | מאת: עדי דרור

לימור שלום. ראשית - אין כל מניעה לקבל טיפולי רפלקסולוגיה בזמן הריון ו/או לפניו - רק חשוב ליידע את המטפל שיתכן וקיים הריון. כאבים ואי נוחות אפיגסטריים יכולים להיות מאוד קשורים לחרדות ומתח, ואופן כללי חרדות ומתח אינם תורמים להריון ...כך שכדאי שהטיפול יהיה משולב ויתייחס לסימפטומיים הפיזיים והרגשיים כאחד. אינני מכירה אתעניין מיץ תפוחי האדמה - לא נראה לי שיש סיכון כלשהוא, כך שאת יכולה פשוט לנסות. מה שהייתי ממליצה לך זה לגשת לטיפול של רפלקסולוגיה או רפואה סינית, ובמקביל לקבל המלצות תזונתיות מנטורופט. אופציה נוספת - אם נראה לך שהחרדות הן עיקרהבעיה, לבחור בטיפול של פרחי באך או דמיון מודרך. בהצלחה עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה