טיפול בדיקור כזירוז לידה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

03/11/2009 | 11:08 | מאת: לילי

באיזה שלב מומלץ? כמה טיפולים צריך? איך הדיקור משפיע על התכווצויות הרחם? והאם יכול להיות שההשפעה תסתיים בסיום הטיפול?

04/11/2009 | 08:29 | מאת: עדי דרור

לילי שלום. דיקור על מנת לנסות ולעורר התחלה של לידה מומלץ בשני מקרים - 1. אם האישה עברה את שבוע 41 2. אם מסיבה כלשהיא חייבים ליילד קודם לכן - כלומר אם בגלל סוכרת הריון או כל סיבה אחרת הרופאים מגדירים שחייבים ליילד בשבוע מוקדם יותר מ - 41. בדרך כלל עושים בין טיפול לשלושה, הדיקור במקרה הזה נועד לעודד התכווצויות ברחם, לעודד הפרשה הורמונלית של אוקסיטוצין שהוא ההורמון שגורם ללידה להתחיל, ולהרגיע - כיוון שכיום יודעים שסטרס מעכב לידה. לשאלתך כיצד הדיקור משפיע על כיווצי הרחם, ראשית אין כיום מספיק מידע על איך הדיקור בדיוק עובד ומשפיע. מה שיודעים זה שהדיקור גורם לגירוי עצבי בגוף וכך גורם לפעולות שונות, במקרה של לידה, יש נקודות שממריצות זרימת דם באזור הרחם, יש נקודות דיקור שמשפיעות על הפרשה הורמונלית - שהיא קריטית בלידה, ישנקודות דיקור שמגרות כיווץ ברחם ושמגרות פתיחה של צוואר הרחם - אך המנגנון אינו ברור. כיוון שמדובר בדיקור ולא בתרופות כימיות, ההשפעה היא איטית ועדינה, בהנחה שהתחיל תהליך לידה - כלומר התחילו צירים ופתיחה, זה בדרך כלל תהליך שלא נעצר, לכן לא לגמרי ברורה לי שאלתך האחרונה. אפשרות נוספת היא להמשיך ולקבל דיקור במהלך הלידה עצמה, מה שגורם על פי מחקרים להפחתה בכאבי הצירים וללידה קצרה יותר, כמו כן הדיקור במהלך הלידה יכול לסייע למצבים שונים כמו בחילות וצרבות, חוסר התרוקנות של שלפוחית השתן, פתיחה שמתעכבת ועוד. דיקור בלידה קיים כיום בארץ בבי"ח אסף הרופא. מקווה שעניתי לך על הכל, בהצלחה עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה