ניתוח לאבני כיליה אורטרוסקופיה או גלי הלם ?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/04/2014 | 16:53 | מאת: יוסף

לפני 10 שנים עברתי ניתוח להסרת אבן בכיליה ,ניתוח RIRS אורטרוסקופיה אבן בגודל 1.3 ס"מ לפני 4 חודשים היתגלה אבן בגודל 1.3 סמ ממצאים אבן באגן הכילה לאורך 1.3 סמ וברוחב 0.7 סמ עם הידרונפוזיס קל ללא נוזל פרינפרי הושופכן תקין איזור המעבר בטן ללא סטיות כבד טחול לבלב ואדרנלים ללא ממצא חריג במגבלות הבדיקה , אין עדות להגדלת קשרי לימפה רטרופריטונאלים. בכל מיקרה אני מעוניין לדעת אם אפשרי לעשות ניתוח חוץ גופי בגלי הלם לפי הממצאים שרשמתי לך השאלה האם זה אפשרי או שמומלץ לעשות ניתוח אורטרוסקופי שלא ממש בא לי עליו .

03/05/2014 | 22:11 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום צריך לראות את הצילומים כדי להחליט מה עדיף. בכל מקרה שתי האופציות לגיטימיות

מנהלי פורום אורולוגיה