בריחת שתן בפרט במצב הליכה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/08/2013 | 14:14 | מאת: מישל

שלום, אני בן 66+ .לצערי נתגלה אצלי סרטן בערמונית לפני 22 חודשים ועברתי נתוח כריתה רדיקלי לפני 18 חודש וןטיפול קרינתי לפני שנה. אני מקבל טיפול הורמונלי למשך 3 שנים.כיום לאחר ביצוע פיזיוטרפיה .יש לי דליפת שתן בפרט במצב הליכה. במצב שינה השלפוחית מכילה 200-250 סמק.במצב ישיבה השלפוחית מכילה 100-120 סמק .ובמצב הליכה כמות של 20-50 סמק. בהליכה מהירה יותר כמעט ואין שארית בשלפוחית. לאור העובדה שעבר זמן רב לאחר הניתוח וההקרנות. צפוי שאצטרך לשקול אפשרות נתוחית להשתלת סוגר מלאכותי . שאלתי היא האם קיים טיפול תרופתי או שילוב של גירוי חשמלי של הסוגר מעבר לתרגילי כיווץ במסגרת הפיזיוטרפיה, שיכול לעזור בהקטנת הדליפה בהליכה, ולשיפור האטימה של הסוגר. כיום איני לוקח תרופות. בתודה מראש

29/08/2013 | 08:46 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, במצבך ככל הנראה הטיפול היעיל ביותר זה טיפול ניתוחי בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה