דלקת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/08/2013 | 21:33 | מאת: מיה

ערב טוב, אני בשבוע 14 להריון. בבדיקת שתן התגלה חיידק שהבנתי שהוא אלים, ומייד עם קבלת התוצאה פניתי לרופא וקיבלתי אנטיביוטיקה. אין לי כאבים אן חום, או תסמינים אחרים. עם סיום הטיפול אני אמורה לעשות תרבית לוודא שהחיידק נכחד. יש לי שתי שאלות. נאמר לי שעם קבלת הטיפול אני יכולה להירגע, מכיוון שהבעיה מטופלת ואין סכנה להריון. אך אם החיידק לא נכחד, האם עדיין עצם הטיפול באנטיביוטיקה מנטרל את השפעת החיידק? הבנתי שהדלקת אינה מסכנת את העובר עצמו, אך יכולה לגרום להתכווצויות של הרחם ולידה מוקדמת. האם הבנתי נכון? תודה רבה

29/08/2013 | 08:23 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מיה, סביר להניח שקיבלת את האנטיביוטיקה במתאימה לחיידק. הסיבה לביצוע התרבית לאחר הטיפול היא לראות אם לא נוצרו חיידקים אחריםן או זנים אחרים המצריכים שינוי טיפול אנטיביוטי. אכן הבנת נכון. הבעיה היא התכווצויות של הרחם ולידה מוקדמת ולא מדובר בנזק לעובר בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה