רמת PSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/08/2013 | 13:22 | מאת: מיכה

אני בן 62 בדיקת PSA היום 1.95 לפני חודשיים 1.8 לפני שנה 0.7 הערמונית גדלה לנפח 47 סמק לפני 3 שנים 10 סמק PSA חופשי 12%.ביופסייה של הערמונית תקינה איך לדעתך אני צריך להמשיך

29/08/2013 | 08:13 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מיכה, אתה צריך לפנות לאורולוג שאתה סומך עליו שיעקוב אחרייך. לא ברור לי באיזה אינדיקציה בוצע הביופסיה. ישנם מספר פרוטוקולים של מעקב אחר גברים עם ערמונית מוגדלת . הגישה שלי היא להתאים את דחיפות המעקב לכל מטופל לפי גורמי סיוכן : כגון רמות PSA , תרופות אותו הוא נוטל (אוודארט, טסטוסטרון), מצבו הכללי ועוד. אחד הפרוטוקולים הנפוצים והמקובלים הינו מעקב שנתי אצל האורולוג עם בדיקת PSA . בברכה, ד"ר עמוס נאמן בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה