תוצאות בדיקת US אשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/08/2013 | 12:16 | מאת: יוסי

שלום רב ד"ר. עקב כאבים עזים באשך השמאלי כשבוע נשלחתי ל-US אשכים שתוצאותיו הם: "הודגם וריקוצלה בינוני מצד שמאל רוחב מקסימלי 4 מ"מ עם היפוך זרימה בוולסבלה " האם התוצאה תקינה? או שהתוצאה יכולה להסביר את הכאבים העזים שמהם אני סובל באשך השמאלי? האם יש צורך בניתוח במצב כזה? תודה מראש.

29/08/2013 | 08:08 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, לפי התוצאה יש לך וריקוצל משמאל. זה יכול להסביר את הכאבים אך לעיתים אין קשר בין הוריקוצל לכאבים. אינדיקציה לניתוח נקבעת לפי מספר פרמטרים כולל נפח אשכים ספירת זרע ועוד בברכה, ד"R עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה