דלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

06/07/2013 | 09:39 | מאת: דליה

בת 38, לפני כחודש ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית. מאז י נעימות באזור השלפוחית וכאב. הייתי בטוחה שיש לי דלקת (אני מכירה את זה כבר), אבל התרבית יצאה שלילית. זה לא טופל. מהשבוע האחרון, זה כצפוי התגבר. צריבה וכאב במתן שתן, שתן עכור ומסריח. אן תכיפות ודחיפות בהשתנה. תרבית אמורה להגיע מחר, אבל יש לי תחושה שזה לא חיידק הפעם, בגלל שזה קרה מהחדרת הסיב בהיסטרוסקופיה. מנסיון עבר עשיר מאד (לצערי) בדלקות, אני רגישה מאד מאד לאנטיביוטיקה. הי ממוטטת לי את מערכת העיכול, ואני תמיד תמיד מקבלת פטריות ודלקות וגינליות. 3 שאלות: 1. לפי התאור היכן לדעתך הדלקת? בשופכה? 2. אם יש חיידק, מהי האנטיביוטיקה היעילה אך הממוקדת ביותר, שלא פוגעת במערכת העיכול, ושניתן לקחת אותה בפרק הזמן הקצר ביותר? 3. אם אין חיידק, זה יכולה להיות פטריה, לא? ואז מה עושים, אם התרבית שלילית?

09/07/2013 | 17:22 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

1. בשלפוחית 2. מאקרודנטין או רספרים 3. סבירות נמוכה שמדובר בפטריה

11/07/2013 | 09:05 | מאת: דליה

אני כבר 2.5 ימים עם מאקרודנטין (מתוך 7 שנרשמו לי). הכאבים בשלפוחית דעכו מעט, אבל הכאבים במותנים רק הולכים ומתגברים. זה בא בגלים. פעם הצד השמאלי, לאחר כמה שעות הצד הימני. מתי אני אמורה להרגיש טוב יותר? והאם אני לא אמורה לחשוש מן הכאבים העזים הללו באזור הכליות?

מנהלי פורום אורולוגיה