מיפוי כליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

06/06/2013 | 21:15 | מאת: אורית

ד"ר עמוס נאמן שלום! שמי אורית ואני בת 53. לאחרונה ביצעתי מיפוי כליות והנה התשובה: גודל הכליה ומיקומה תקינים, כליה ימנית תיפקוד יחסי 76% ניקוז תקין. כליה שמאלית מצב לאחר שיחזור שופכן, כליה קטנה במיקום תקין. תיפקוד יחסי מופחת 24%, הרחבה של מערכת הניקוז התוך כלייתית עם ניקוז איטי מעט, אך ללא הפרעה חסימתית, לאחר כ-30 דקות ניקוז מלא ללא צורך במתן פוסיד. שאלתי היא האם מימצא זה דורש בירור נוסף, או שעלי לחכות למעקב בעוד שנה? אודה מראש על תשובתך אורית

13/06/2013 | 11:01 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, אני לא מכיר את המקרה מספיק טוב כדי לענות על השאלה , חסרים לי פרטים רבים

מנהלי פורום אורולוגיה