בדיקת us ש הכליות ודרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/06/2013 | 11:13 | מאת: דוד

דר עמוס שלום אני סובל מפריצות דיסקים בגבהים שונים ,אחרי קיבוע צווארי c456 וסובל מנירופתיה פריפרית.עקב דחיפות במתן שתן מעל 20 פעם ביום נשלחתי לבדיקה אודינמיקה,הממצאים העיקריים: קיבולת ירודה של כיס השתן 253 סמק.עליית לחצים פתולוגית והתכווצות לא רצונית של כיס השתן בנפחי מילוי מעל 110 סמק בנוסף נמצאה היענות נמוכה של כיס השתן ואי יציבות ניכרת בשלב ההתרוקנות יש עקום שטוח בלחצים גבוהים עם straining ניכר ושארית שתן של 200 סמק נשלחתי לבצע usכליות ודרכי השתן+שארית שתן.תשובת הבדיקה .שתי הכליות בגודל ומבנה תקין.שלפוחית שתן במילוי תקין, ערמונית אינה מוגדלת. שארית שתן 2 סמק שאלתי בבדיקה אורדינמיקה יש בעיה ובבדיקה us כליות ושתן הכל תקין . האם יתכן שאורדינמיקה או us לא אמינים ?

13/06/2013 | 11:38 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, בהחלט יכול להיות הבדל בין שתי הבדיקות. לא תמיד ניתן לקבוע איזה בדיקה אמינה יותר בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה