אוראופלסמה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/03/2013 | 20:31 | מאת: דוד

שלום סובל בשנה האחרונה מגירוי בקצה הפין ותחושת חוסר התרוקנות, לפני שנה כשהתחילו התסמינים קיבלתי זריקת רוצפין ו 1000 מ"ג אזניל חד פעמי שלא עזרו, במהלך השנה מספר פעמים שתן כללי תקין, לאחרונה בבדיקת PCR התגלה חיידק U.UREAL/PARVUM-PCR על פי סגוליות השיטה, קיבלתי שוב טיפול אנטיביוטיקה מסוג אזניל 1000 מ"ג חד פעמי. האם זהו טיפול מספק והאם זה החיידק שגרם לסימפטומים ולתיסכול בשנה האחרונה ?

27/03/2013 | 12:20 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דוד, אוראופלסמה נמצא 70% מגברים ונשים הפעלים מינית. כיום ידוע שהתסמינים שיוחסו למחולל זה בעבר ככל הנראה לא קשורים אליו ולכן לא תמיד מטפלים בו. ישנם פרוטוקולים שונים לטיפול . אני נוהג להמליץ בדוקסילין לשבוע או אזיטרומיצין לחמישה ימים בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה