תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/03/2013 | 16:34 | מאת: קרן

שלום. בת 38 . הופניתי לתרבית שתן (תקינה) ואולטרסאונד דרכי שתן וכליות בשל כאבי בצד ימין בבטן תחתונה. להלן ממצאי הבדיקה: כליות ודרכי שתן US :הבדיקה .כליה שמאלית בגודל 12.3 ס"מ .פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים .אין עדות לאבנים או הידרונפרוזיס .כליה ימנית בגודל 11.3 ס"מ .פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים .גודש קל של מערכת מאספת מימין ללא עדות לאבנים .שלפוחית השתן בעלת קיבולת רגילה דפנות חלקים .לאחר התרוקנות שארית השתן בכמות קטנה 39 סמ"ק שאלותי: 1. נאמר שיש גודש קל במערכת מאספת מימין.." - ממה זה נובע? לפני כשלושה חודשים עשיתי את אותה בדיקה ונאמר שהכליה ב"גודל תקין" ואילו כעת מצויין מה גודל כל כלייה. האם הגדלים תקינים? 2. באולטרסאונד הקודם נכתב כי "הרחבה קלה של מערכת תוך כלייתית" וכעת "גודש קל של מערכת מאספת מימין "- מה זה אומר? ממה זה נובע? צריך טיפול? 3. נמצא כעת "לאחר התרוקנות שארית השתן בכמות קטנה 39 סמ"ק" (בעבר לא נבדק). מה פירוש הדבר? האם מעיד על משהו? כאמור כבר תקופה ארוכה יש לי כאבים בבטן תחתונה מימין, מעין "גולות" קטנטנות שלעיתים כואבות, וכן לעיתים הפיפי יוצא בטפטופים למרות שאני מרגישה לפני שיש כמות שתן רבה. תודה מראש.

27/03/2013 | 12:13 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, במקרה זה כדאי להתסכל על התמונה הגדולה ולא על הפרטים הקטנים . יש לך כאב בצד ימין הרחבה מצד ימין , עדיין אין אבחנה מה הסיבה לכל אלו. יתכן שקיימת אבן (למרות שלא נראה ב- US) פוליפים ועוד. תפני לאורולוג להמשך בירור , יתכן שצריך בדיקות הדמיה נוספות ובדיקות נוספות בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה