היפוספדייס

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

12/03/2013 | 08:57 | מאת: אורלי

הבן שלי {בן 5.5} נולד "נימול" כשהחור של הפיפי נמוך מהרגיל . בגיל שנה עישנו לו ניתוח לסגירת החור הקיים ולפתיחת חור חדש. הניתוח לא ממש הצליח מכיון שהחור המקורי נפתח כמה חודשים לאחר הניתוח. כיום הוא משתין משני חורים {מאחר ונאמר לי בבית החולים שניתוח חוזר לא בהכרח יצליח}.שאלתי היא: האם עצם ההשתנה משני חורים תפגע בעתיד בפוריות? האם כדאי לעשות תיקון ואם כן האם יש משמעות לגיל הילד מבחינת ספירת הזרע?הדבר אינו מפריע מבחינה אסטטית אלא כמובן מבחינת פוריות כשיגדל. תודה.

19/03/2013 | 15:32 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אורלי, בהכשרתי אני גם אורולוג ילדים ומטפל בהרבה מקרים כמו שאת תיארת. מדובר בעצם במצב שנקר פיסטולה , כלומר נפח פתח נוסף , לעיתים קרובות נוצר עקב היצרות של הפתח. כמעט תמיד אני ממליץ לתקן מקרים אלו , רוב ההורים מעדיפים כן לטפל ספירת הזרע לא תשתנה והפוריות תשמר בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה