אשך מוגדל

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

26/01/2013 | 18:39 | מאת: א

שלום, לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח וריקוצלה ומאז האשך השמאלי שלי מאוד מוגדל, בערך פי 3 מהימני. בעבר סבלתי מדלקות חוזרות בבלוטת הערמונית, האם יש קשר בין השניים וכיצד יש להתייחס לבעיה? תודה רבה!

27/01/2013 | 00:06 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום א, ככל הנראה מדובר באחד הסיבוכים של ניתוח לתיקון וריקוצל וזה היווצרות של הידרוצל (מים באשך). עם זאת , בכל מקרה של נפיחות חדשה באשך אני תמיד אבל תמיד בודק היטב את המטופל וממליץ לבצע US אשכים כדי לשלול שלא מדובר בתהליך באשך. אם אכן מדובר בהידרוצל וזה מפריעה לך ניתן לנתח את ההידרוצל. סביר להניח שאין קשר דלקות בערמונית אך אם היה מעורבות גם של האשך בדלקות יתכן שיש קשר. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה