ריסוק אבני כליה חוץ גופי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/01/2013 | 17:42 | מאת: אבי

שלום ד"ר משנת 2006 יש לי אבן בכליה שמאלית 7 מ"מ בהטל גביע התחתון עפ"י בדיקת רנטגן(צילום בטן סקירה -2013) ובדיקת US גם ב2013 (ב2007 ביצעתי CT שגם בו רואים את אותה אבן) יש לי כאב לסירוגין גם במותן שמאל וגן בבטן שמאל תחתונה ורק שתייה מרובה מרגיעה את הכאב וגם מונעת אותו אם שתיתי הרבה. רופא אורולוג ראשון המליץ לי על ריסוק אבנים חוץ גופי רופא אורולוג שני המליץ על בדיקת CT לפני ריסוק לבדוק אם יש אבנים נוספות שלא רואים רציתי לשאול 1) האם זה הכרחי לעשות CT ולא להסתפק בUS וברנטגן עדכניים שבו רואים כל הזמן את אותה אבן. וללכת לפי המלצתו של האורולוג הראשון לריסוק חוץ גופי ללא CT? אני פוחד מקרינה מיותרת של הCT. 2) ידוע לי שבמהלך הריסוק החוץ גופי עושים כל הזמן דימות של רנטגן האם זה נכון? ומה רמת הקרינה בריסוק החוץ גופי עצמו והאם היא לא גדולה מידי? 3)האם כאשר האבן נמצאת בגביע התחתון בריסוק חוץ גופי הסיכויים שאחרי הריסוק הפירורים יצאו מהכליה נמוכים? בתודה מראש

21/01/2013 | 00:25 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אבי לכל רופא העדפות משלו והמלצות משלו. אני בד"כ מבקש בדיקת CT ולא מסתפק ב- US וצילום נכון שעושים הדמייה , לא לא ידוע מה כמות הקרינה המצטברת אכן , סיכויים קטנים יותר לפליטת אבנים מגביע תחתון

מנהלי פורום אורולוגיה