גידול בשלפוחית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

17/01/2013 | 17:34 | מאת: דקלה

לד"ר נאמן שלום, בעלי עבר במרץ 2012 הסרת גידול משלפוחית השתן וסידרה של שטיפות במשך כל השנה . בציצוסקופיה התגלה גידול ונאמר לנו כי יש לנתחו שוב. שאלתי: כיצד לאחר כל השטיפות יש צורך בניתוח נוסף? מדוע זה לא עזר? והאם יש טיפול אחר מלבד השטיפות בחיידקי שחפת מוחלשים? בתודה מראש דקלה

21/01/2013 | 00:16 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דקלה. בהחלט יכולה להיות הישנות של גידולים בשלפוחית השתן לאחר שטיפה של BCG . שיעור ההישנות אומנם קטן סטטיסטית לאחר השטיפות אך בהחלט קיים. לאחר הסרת הגידול החדש צריך להמתין ולקבל תשובה של הממצא . לעתים ניתן לבצע שטיפות אחרות ולעתים צריך טיפולים אחרים רפואה שלמה ד"ר עמוס נאמן

21/01/2013 | 10:16 | מאת: דקלה

שלום, תודה על תשובתך. איזה שטיפות אחרות יש לעשות לאחר הניתוח? איזה טיפול אחר יש במקום ה BCG? האם יש טיפול תרופתי? או טיפול בחומר אחר מחיידקי שחפת? האם שוב יעבור סדרת שטיפות? נאמר לנו שהגידול שטחי ולא חודרני או עמוק אודה על תשובתך

מנהלי פורום אורולוגיה