פרופסיה וסרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/01/2013 | 17:46 | מאת: גיא

שלום אני נוטל פרופסיה כ 5 שנים, לאחר בעיות באיכות הזרע הפסקתי לקחת לתקופה על מנת שנוכל להכנס להריון, בנוסף לאבי היה סרטן בערמונית האם פרופסיה יכולה לגרום לסרטן הערמונית?

12/01/2013 | 21:15 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום גיא, פרופסיה אינו נחשב לגורם סיכון לסרטן הערמונית. ההפך הוא אולי הנכון, יש עבודות מחקריות המראות אינפורמציה מעט מבלבלת לגבי ההשפעה של המרכיב הכימי העיקרי בפרופסיה (במינון גבוהה יותר) מחקר זה הראה שיתכן שתרופה זו אף מקטינה את שיעור סרטן הערמונית, עם זאת מספר מקרים שכן פיתחו סרטן ערמונית יתכן והסרטן שלהם מעט אגרסיבי יותר. אספקט נוסף שצריך לקחת בחשבון זה שטיפול בפרופסיה יכול להוריד באופן מלאכותי את רמות PSA , חלבון ה- PSA הוא חלבון המופרש מהערמונית ונמצא בשימוש לאיתור מוקדם של סרטן הערמונית. במידה ולאבא השלך היה סרטן ערמונית , מין הראוי שתהיה במעקב אורולוג. אגב, אני לא יודע אפילו מה גילך. שונה הדבר אם אתה בן 25 או בן 50. יתכן והעמסתי עלייך אינפורמציה מעט "כבדה" להבנה. זאת מכיוון שהנושא לא פשוט להבנה בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה