תכיפות בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

10/12/2012 | 20:12 | מאת: תום

שלום ד"ר. אני בן 32 בריא בדר"כ. מזה מס' חודשים תכיפות במתן שתן, אחת לשעתיים וחצי שלוש, לעיתים קם בלילה פעם אחת (לא היה קודם). תחושת מתן השתן לרוב מורגשת בקצה הפין, לדעתי מתחזק לאחר שופכה. אוסיף כי הזרם רגיל, אין כאבים (שתן ושופכה), בדיקת תרבית שתן שלילית. בתקופה האחרונה (כשנה) לחץ נפשי משמעותי מאוד. אורולוג נתן לי כדור שיקל על התכיפות אם כי ללא שינוי. הוא טוען שזה כתוצאה מהלחץ הנפשי וכי בגילי אין צורך לבצע בדיקות נוספות. אין היסטוריה משפחתית של בעיות ערמונית. אני מודאג מאוד מהתופעה, האם יש צורך לבקש מהאורולוג בדיקות נוספות (איזה)? האם התופעות שציינתי מאפיינות סרטן ערמונית/שתן, בעיות כליה? תודה מראש.

19/12/2012 | 09:04 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום תום, לכל רופא ולצורך העניין לכל רופא יש צורות עבודה שפיתח במשך שנות עבודתו ומתבססים על ניסיונו האישי. האורולוג שלך לא ראה לנכון לבצע בדיקות נוספות. יכול להיות שאורולוג אחר כן יחליט על בדיקות נוספות. כאימרה כללית המתבססת על סטטיסטיקה ממחקרים גדולים הסיכוי לסרטן שלפוחית, כליה או ערמונית בגילך נמוך, עם כל זאת, מדובר בסטטיסטיקה בלבד במידה והתופעות נמשכות אותה מוטרד תפנה לאורולוג בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה