הרניה ווריקוצלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

16/11/2012 | 16:22 | מאת: ליאור

שלום, בגיל צעיר הובחן אצלי וריקוצלה דרגה 2 באשכים. הרופא משפחה דאז הפנה אותי לכירורג ילדים, וזה קבע כי יש לתקן זאת – ותאם לי תאריך לניתוח. בניתוח הוא ניסה להסיר זאת, אך ללא הצלחה לאחר ביקורת נוספת כחודש אחרי, הוא ביקש לבצע ניתוח נוסף הפעם לא להיכנס דרך המפשעה אלא דרך שק האשכים עצמו, ניתוח זה גם לא צלח וזה חזר. במרוצת השנים הנחתי לדבר והתעלמתי מכך, כעת בשירותי הצבאי הופנתי לאורולוג אשר אישרר כי מדובר בוריקוצלה דרגה 2, זאת לאחר US אשכים ובדיקת זרע. בבדיקת הזרע התקבלו תוצאות ביניניות, קצת בעיה בתנועתיות (לפי מה שהבנתי). לאחרונה שמתי לב לגוש שבהתחלה הופיע ללא כאבים והתפנח לסירוגין באזור המפשעה, אני חושש כי זה הרנייה פמורלית. אט אט התחלתי להרגיש שזה מתנפח ויורד והמשך מלווה בכאב ואי נוחות באזור. לא פניתי עם זה לרופא – משאר שאני צריך לראות כירורג. בנוסף שמתי לב לירידה בכמות הזרע שיוצא לי בזמן אוננות בצורה דרסטית. בבדיקת זרע שביצעתי קודם נמצא כי הכמות שיצא היא תקינה. כעת אני שם לב שיוצא הרבה פחות! ובנוסף אני חש בכאב באזור המפשעה הרבה יותר מקודם שלא הרגשתי כלום. *האם ההרנייה יכולה לפגוע באיכות ובמיוחד בכמות הזרע? (ידוע שברקע יש לי וריקוצלה 2). *שמתי לב להרנייה מזה כשנה לפני וזה לא טופל או נבדק באוטרסאונד או משהו. אני משאר שאצטרף לעבור ניתוח. האם טיפול יש קשר בין ההרנייה לכמות הזרע? *למי צריך לפנות? לאורולוג או כירורג? תודה על התשובה!

28/11/2012 | 08:18 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ליאור, לפי השאלה שלך אני רואה שאתה אומנם מעודכן לאחר כנראה קריאה בהרבה פורמים אך האינפורמציה שלך חלקית וכאן הסכנה בשימוש המוגבר באינטרנט ככלי רפואי. אני מהמר כמעט כמאה אחוז שאין לך הרניה פמוראלית מכיוון שזו הרניה שיש יותר בנשים ומצריך הרבה פעמים ניתוח דחוף. חשוב שתיבדק ע"י אורולוג ואולי גם כירורג , תלוי איזה הרניה יש לך (ישירה לא ישירה) תלוי אם אכן יש וריקוצל או לא. בקיצור , תפסיק לקרוא באינטרנט ותפנה כבר לרופא בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה