אשך טמיר..אשך אחד..צבא?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/09/2012 | 17:24 | מאת: צעיר

שלום לכבוד הרופא.. יש לי בעיה.. נולדתי עם אשך שמאלי טמיר ועברתי ניתוח לתיקון רק לפני מספר חודשים ( אני בן 17 )..האשך השמאלי כמובן מאחר ואינו טופל הוא אינו אשך תקין לגמרי.. אשך ימני תקין לגמרי מעט מוגדל.. הצבא נתן לי פרופיל עורפי (64) כלומר איני יכול להיות לוחם. הבנתי שאפשר שעם מסמכים רלוונטים מהרופא אפשר בכל זאת לקבל קרבי אם המצב הגיוני.. בכל מקרה, השאלה שלי היא, נניח ואני אתגייס לקרבי ( תותחנים - לצורך העניין, שזה לא חיל רגלים ) - האם יש סיכוי לא קלוש שהאשך הימני שלי יפגע? כי אם כמה שאני רוצה תותחנים, יותר חשוב לי לא להיות עקר.. מה אתה אומר? ובכלל, הבנתי שאפשר לקבל פטורים בצבא ( אני מכיר מישהו שיש לו פטור מלהרים יותר מ7 קילו, כל מיני דברים מוזרים.. ) , אז האם יש מצב בו אוכל להתגייס לתותחנים ולקבל פטורים מסויימים שמתאימים למצבי, כדי שבכל זאת אוכל לשרת בתותחנים? אשמח אם תענה על כל שאלותיי למרות שהן ארוכות ומייגעות.. תודה רבה ויום טוב!

16/10/2012 | 12:00 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, לצבא חוקים מסוימים על פיו הוא קובע פרופילים. כמו כן יש נוהלים , כדי לערער על פרופיל אתה צריך לגשת לועדה מיוחדת. הרמת משאות כבדים או מאמץ גופני לא פוגעים באשך תאונה וחבלה יכמו מכה במשחק כדורגל או פציעה אחרת יכולים לגרום לפגיעה באשך. הסיכוי שתהיה פגיעה כזו באשך נמוכה אך קיימת

מנהלי פורום אורולוגיה