הרטבה אצל מתבגר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

30/08/2012 | 15:05 | מאת: לוגי

שלום רב, אמא לילד בן 14 שמרטיב. ילד שסובל מהפרעת קשב וריכוז ונוטל קונצרטה מדי יום. בגיל 2 נגמל מחיתולים בגיל 4 כשאחיו נולד החל להרטיב ומאז ועד היום כמובן בתדירות משתנה. במשך שנים הקמנו אותו בלילה והולכנו לשירותים.ניסינו את הפעמונית הילד לא מתעורר וממשיך להרטיב.אינו מתעורר באמצע הלילה שינהש עמוקה מאוד נרשם לו מינריןלפני השינה לא תמיד צלח יש תקופות שהוא חרד יותר ואז ההרטבה חוזרת בגדול 3 4 פעמים בשבוע.מה ניתן לעשות בבנוסף להיותו עם הפרעת קשב שזה לבד מקשה על חייו הוא גם מרטיב דבר שמונע ממנו חיים תקינים דימוי עצמי נמוך הוא לא ישן בשום מקום כשנאלץ לנסוע לטיול שנתי לא ישן כל הלילה איך עוזרים לילד ושוב פעמונית אזעקה סירנה לא תעזור במקרה זה כי הוא פשוט ישן כל כך חזק ! אמא מודאגת תודה מראש

12/09/2012 | 12:45 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום לוגי, כפי שציינת מדובר במקרה מורכב של הרטבת לילה. ידוע שילדים עם הפרעת קשב וריכוז מצליחים פחות בטיפול הקונבנציונאלי בהרטבת לילה. אז מה עושים ? במקרים אלו אני בודק את הילדים ומתשאל אותם , לעיתים קרובות ניתן למצוא בעכיות נוספות כמו למשל הרטבת יום, עצירות , דחיפות ותכיפות במתן שתן ועוד. צריך לבצע יומן השתנה בצורה טובה הכולל רישום של כמויות שתן ביום ובלילה וכמויות שתיה . לעיתים ממליץ על בדיקות נוספות כמו US , בדיקות שתן ועוד. לאחר מכן אני מתאים את הטיפול לילד, בד"F מדובר בטיפול תרופתי משולב. בד"כ יש הצלחה ומצליחים שהילד יהיה יבש במאיר כפור-סבא אני מנהל מרפאה המתמחה בהרטבת לילה בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה