קלאוזנ

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

17/08/2012 | 15:40 | מאת: אילנה

בינואר השנה היה לבעלי דימום בעת מתן שתן ומיד לאחר מכן עצירת שתן. בחדר המיון טופל בהכנסת קטטר ובשטיפה. לאחר חזרה הביתה בוצעו בדיקות דם ושתן וכן אולטרסאונד וציסטוסקופיה. כל הבדיקות חזרו תקינות. עלי לציין כי בעלי מטופל בקומודין. לפני כשבוע חזרה התופעה על עצמה. ושוב לאחר מספר ימים. הוצע לבעלי טיפול באוודרט, מלבד זאת אין לנו שום תשובות איך להתנהל בנושא. נודה לכם אם תוכלו ליעץ לנו.

21/08/2012 | 17:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אילינה, הסיבה שאתם לא יודעים איך להתנהל זה מכיוון שלא פניתם לאורולוג שיעקוב אחריו כמו שצריך. בירור המטוריה מחייב מספר בדיקות: שתן לציטולגיה, CT עם הזרקת חומר ניגוד (בתנאי שאין התוויות נגד), שתן לציטולוגיה. זאת על מנת לשלול שאתות בדרכי השתן במידה והמטוריה חוזרת לעיתים יש צורך בבירור נוסף. תפנו ליעוץ מסודר בברכה

21/08/2012 | 21:15 | מאת: אילנה

לד"ר נאמן שלום רב, תודה על תשובתך. ודאי שפנינו לבירור , אצל אורולוג, כל הבדיקות שציינת נערכו בחודש ינואר השנה ובנוסף גם ציסטוסקופיה ואולטרסאונד וכולן יצאו תקינות. כאמור היה אירוע נוסף באוגוסט,(בעת שהייתנו בחו"ל, שהצריך ביקור בבית חולים), ולאחר שבוע שוב, בעקבותיו אושפז ליומיים וגם שם לא נאמר דבר חדש. כעת אנו מחכים לציסטוסקופיה נוספת. היינו רוצים לדעת אם יש איזה שהוא טיפול למניעת הישנות האירועים גם במידה ואין ממצא שלילי בבדיקות. בתודה, אילנה

מנהלי פורום אורולוגיה