פיענוח מימצאים בדיקת IVP

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

13/08/2012 | 19:24 | מאת: tom

ד"ר נאמן , שלום. מבקש את עצתך בקשר לממצאים של תוצאת בדיקת IVP של דרכי השתן: ברקע פיאלופלסטיה מימין לאחר עיון באופק. בצילום בטן סקירה ללא עדות לצל סיד חשוד לאבן.צל כליה ימנית מוסתר ע"י גזים במעי. במהלך הבדיקה הודגם אפקט אורוגרפי דו"צ, מימין מאחור מעט עם הדגמה ח"נ במהלך השופכן לאחר רבע שעה.לעומת כליה שמאלית- לאחר 5 דקות. מימין הודגמה הרחבה בינונית עד קשה של מערכת מאספת עד לאיזור ה-UPJ, ללא פגם מילוי חשוד לאבן, שופכן ימני הודגם עדין לכל אורכו. משמאל-הכליה במיקום התקין ללא עדות להידרונפרוזיס.שופכן עדין לכל אורכו. כיס השתן הודגם בעל דפנות סדירים.שארית קטנה לאחר מתן שתן. הערות:עבר ניתוח לתיקון היצרות מולדת(UPJ) ד"ר נאמן , מה מסקנות הממצאים? תודה רבה מראש.

21/08/2012 | 15:26 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום טום, תן לי לנחש שאתה מצפון הארץ , רק שם עדיין מבצעים את הבדיקה , אגב הבדיקה מצוינת ולעיתים אני צריך אותה עבור מטופלי ולא מאשרים את ביצוע הבדיקה עקב בעיות טכניות. כדי לענות על שאלתך צריך לראות גם את בדיקת US ובד"כ אני ממליץ לבצע גם מיפוי כליות דינמי. רצוי שתפנה ליעוץ מסודר , אל תקבל עצות ואל תחפש עצות בפורמים. אל תתיחס לתשובה של רופא שלא ראה בעצמו את הבדיקות עצמן. התשובה וההחלטה לגבי מקרה כמו שלך נעוץ בפרטים הקטנים שאפשר לגלות רק לאחר עיון יסודי בהדמיות השונות. בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה