הידרונפרוזיס בינוני

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

06/08/2012 | 06:57 | מאת: דנדי

שלום, אני בהריון בשבוע 24. מתחילת ההריון סובלת מכאבים באזור צלעות ימין לאחר בדיקות שתן ותרביות תקינות האבחנה הייתה כי מדובר בשרירים לפני מס ימים בוצע אולטראסאונד שבו נמצא הידרונפרוזיס בצד ימין עם הרחבת אגן הכליה עד 2 סמ חשוב לציין כי היה עד כה שיפור בכאבים לאחרונה החלו שוב אך חלשים יותר שאלתי היא,האם ניתן להשאיר המצב כך עד ללידה? ללא ניתוח. והאם יש משהונשאוכל לעשות על מנת להקטין או למנוע התרחבות נוספת? תודה,דנדי

07/08/2012 | 18:22 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום סביר להניח שההרחבה עקבההריון . לעיתים יכול להיגרם על ידי אבן חוסמת או ממצא חוסם אחר. יש לעקוב עם בדיקת US במידה וכאבים חזקים, מופיעה חום או דם בשתן יש לפנות לבדיקה

מנהלי פורום אורולוגיה