עודף סידן בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

01/08/2012 | 21:45 | מאת: לני

שלום, אני לא יודע אם זה קשור לאורולוגיה או לנפרולוגיה. עשיתי בדיקת איסוף שתן בעקבות צריבה בפין. בבדיקה יצא שיש לי רמת סידן גבוהה בשתן. הרופא אמר משהו על היפרקלצמיה. הוא אמר גם לעשות דיאטה דלת מלח ולחזור עוד חודש. השאלה איך אפשר לפתור את הבעיה (כי עדיין הצריבה מופיעה לסירוגין) והאם אני אצטרך שוב פעם לעשות איסוף שתן או שאפשר לעשות בדיקת דם לבדיקת קלציום. תודה מראש.

07/08/2012 | 17:39 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

תפנו לנפרולוג, רמות גבוהות של קלציום יכולות להיות רק בשתן (ואז מאובחנות בבדיקת שתן) או גם בדם ואז יכולות להיות מאובחנות בבדיקת דם

מנהלי פורום אורולוגיה