דחוף אבנים בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/06/2012 | 19:49 | מאת: ג

שלום, אנו חושדים כי אחותי מזייפת אבנים בשתן(חברה שלה סובלת מכך). כרגע אנו לא מתעלמים כי יכול להיות שאכן סובלת מכך. רציתי לדעת האם יש אפשרות לבדוק במעבדה האם האבן אכן יצאה בשתן או שהיא הביאה אבן מהגינה. אם יש בדיקה כזו איפה מבצעים אותה ומה עלינו לעשות?

05/07/2012 | 16:47 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, שאלה מענינת , עוד לא נתקלתי בשאלה כזו בפורום. נראה שזה שאלה לשלוק הולמס. בכל מקרה לאבני כליה הרכב ספציפי , רובם קטנות יחסית (צריכות לעבור בשופכן) בד"כ לא יותר 5-6 מ"מ ואורך פחות מס"מ , הרבה פעמים הן שחורות. הרכב האבן לרוב קלציום עם מינרל אחר. יש בדיקת מעבדה להרכב אבן , אבל עושים זאת בד"כ במקרים שבטוחים שמדובר באבן בדרכי השתן ולא כדי לתפוס אחיות מזיפות. בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה