זרם שתן איטי, גיל 41

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/06/2012 | 09:27 | מאת: גיל שי

שלום אני בחור בן 41 בדרך כלל בריא. משקל תקין 64 קג. בדיקות דם תקופתיות השבוע תקינות לחלוטין - ספירה, כליות, כימיה, שתן, סוכר וכו'. בדיקת PSA לפני שנה וחצי 1.7. בגיל 39. בדיקת PSA לפני 8 חודשים - 2.2 PSA מאתמול - 2.4 גיל 41. בוצעו בדיקות PSA בגלל לאבא שלי אבחנו סרטן הערמונית והומלץ שגם אני אבדק מגיל 40. בדיקת מישוש ערמונית אצל אורולוג בקופה לפני 8 חודשים ערמונית בגודל תקין. מזה כ 3 חודשים שמתי לב שזרם השתן שלי נהיה מאוד איטי בערך חצי מהזרם שהיה עד כה בעבר. זה תמיד כך ואין השתנות שבהן הזרם חזק כבעבר. החלטתי למדוד את הזרם בעצמי לקחתי כלי עם מדידה והשתנתי לתוכו את הקטע הכי מהיר בזרם ( ה 10 שניות באמצע הזרם הכי מהירות ). המהירות המקסימלית שיוצאת היא 10-11 מל לשניה ( משתין כ 80-110 מיליטר ב 10 שניות של השיא ). עד לפני כמה חודשים הזרם שלי היה בעוצמה ולדעתי בערך כפול. האם זה מטריד? מה יכולה להיות הסיבה? איזה בירור צריך לעבור בנושא זה? תודה

05/07/2012 | 10:58 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום גיל. ראשית יש לציין שלא תמיד יש קשר בין רמת PSA לזרם השתן. הניסוי שעשית בבית מענין , במרפאה שלי יש מכשיר שמודד את זרם השתן באופן אוביקטיבי. נפח השתנה צריך להיות לפתחות 150 מ"ל וזרם נחשב לתקין אם הוא יותר 15 מ"ל/שניה. אני משער שהמדידה שלך בבית פחות מדויקת אבל קבל חיזוק חיובי על היוזמה ממליץ שתבוא ליוץ מסודר, בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה