אשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

06/06/2012 | 06:06 | מאת: מייק

שלום אני בן 68 בריא בדרך כלל. 1.85 83 ק"ג עקב אבנים שהיו בכליות מבצע בקורות חצי שנתיות במשך כ15 שנה יש לי גדול מתמיד של אשך שמאל(ציסטה ) האורולוג המטפל אומר לי תמיד אל תיגע כל עוד לא מפריע לך.כיום הגודל של האשך:12X6 ס"מ (אליפסה )קצת מדאיג ! ? האם כיום אין דרך לנקז את הנוזלים מבלי שהתופעה תחזור שנית או דבר אחר? מה יכולה להיות הסיבה? אני נוטל כדורים מסוג:ללחץ דם נורמיטן 50. אוסמו אדלט 30 וכן אספירין 100 תודה מראש

08/06/2012 | 08:36 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מייק , קשה להגיע לאבחנה ממה שאתה מתאר. האם הממצא באשך עצמו , האם מעל האשך , האם על העור . כמובן שכדי לענות על שאלה זו בצורה רצינית אני צריך לבדוק אותך. בכל מקרה נראה לי שאתה מדבר על מצב שנקרא הידרוצל (מים באשכים). במקרים אלו אני תמיד בודק את המטופל (זה הדבר החשוב ביותר כדי להגיע לאבחנה). לעיתים יש צורך בבדיקת US כדי לוודא שאין דברים אחרים שמתחבאים" מאחורי המים. הטיפול בהידרוצל זה ניתוח , אני לא ממליץ על שאיבה כי זה חוזר. רק במקרים נדירים מאוד מאוד אני מבצע שאיבה (אנשים מאוד זקנים עם מחלות רקע שלא ניתן להרדים אותם) שבת שלום ד"ר עמוס נאמן

08/06/2012 | 17:31 | מאת: מייק

אכן זה הידרוצל. ב-US ( תקין ) אובחנו מים בלבד לכן נוצרה אליפסה גדולה 12X6 ס"מ כרגע לא חש כאבים אלא גוש גדול ומגושם האם יש לבצע ניתוח או ניתן לדחות עד תופעה מסוימת בתודה: מייק

מנהלי פורום אורולוגיה